Mijn naam is Monique van Helvoirt en woon in Berghem (Noord-Brabant)

met mijn partner Jeroen en onze Sjors, een  bullterrier.

 

In het begin van mijn relatie met Jeroen hebben we ook een aantal cavia's als huisdier gehad. Later nog een aantal andere huisgenootjes zoals een franse hangoor, 2x een vlaamse reus, vissen,  engelse grasparkieten en Yorkshire kanaries. De vogels was toen Jeroen aan het fokken. Maar sinds 2011 kwam ik weer in aanraking met de cavia's en ging voor het eerst naar een show in Wessem kijken en was verkocht.

 

Mijn stalletje met cavia’s is kleinschalig. Ik vind het belangrijk om goed voor de dieren te zorgen en het belang van de cavia staan voorop. Niet alle dieren kan ik zelf houden, een aantal gaan naar collegafokkers of liefhebbers. Ik ga regelmatig naar shows met een aantal van mijn cavia’s.

Uit mijn koppeltje us-teddy cavia’s waar ik mee ben begonnen zijn in maart 2011 mijn eerste 2 mooie zwart-bonte Us-teddy zeugjes geboren Amy en Amber, hier ben ik verder mee gaan fokken.

Helaas zijn de beide dames niet meer in leven. Amy is helaas op te jonge leeftijd overleden en Amber is 8 januari 2017 ook overleden. Beide dames waren me heel dierbaar en bijzonder.

 

Op 26 september 2015 zijn de eerste gladhaar zwartbonte baby’s geboren.

Inmiddels heb ik een aantal zwartbont gladhaar cavia’s waarbij ik al een mooie lijn heb opgebouwd.

Mijn doel is om ook blauwbonte te gaan fokken en zijn op dit moment al een aantal geboren in mijn stal. Inmiddels heb ik al een aantal blauwdragers en een paar blauwbonte zelf gefokt.

 

Inmiddels ben ik helaas gestopt met fokken ivm persoonlijke redenen. Mijn cavias zijn inmiddels verhuisd. 3 oudere dames Xanne, Jewel en Katja en de castraat Frits blijven bij mij wonen.